Asaf Rachmani

עוגת לקח ליום הכיפורים

In עוגות on ספטמבר 19, 2010 at 8:03 am

מזה כשלוש שנים אני צמה ביום הכיפורים. מסתבר שזה לא כל כך קשה, והשקט הזה (אנחנו גם לא מדליקים חשמל, לא כותבים ולמעשה מקפידים על חמשת האיסורים ביום תענית זה) נפלא. מזה כשלוש שנים אני מכינה את העוגה הזו לשבירת הצום. זה התחיל סתם כי אהובי צם ואוהב לימון והמשיך כסוג של מסורת. הידיעה כי העוגה הזו ממתינה בתנור מקשה מעט על הצום, אני מודה, אבל היא שווה את זה..

השנה גילינו כי על פי מסורת חב"ד, אוכלים גם בארוחה המפסקת עוגת לקח (לייקח. אמנם על פי המנהג מדובר בעוגת דבש, אבל את דעתי על עוגת דבש אשמור לעצמי, אנחנו בכל זאת יום אחרי יום כיפור ולא נעים כבר להוציא דיבתה של העוגה הזו). המנהג הוא לבקש פרוסת עוגה, על מנת שנזכור שכולנו עלולים למצוא עצמנו במצב בו אנו נזקקים, ושאם כבר אנו מוצאים את עצמנו במצב הזה, עדיף כי מה שנבקש יהיה פרוסת עוגה. בכל אופן, זה נתן לנו תירוץ טוב לאכול את העוגה עוד לפני תחילת הצום.

המתכון לקוח מספרה המצוין של רוני ונציה – חלומות מתוקים

עוגת לימון עם אגוזים

מצגת זאת דורשת JavaScript.

החומרים:

קליפת לימון מגוררת מ2-3 לימונים (אני שמה 3)

1/3 כוס מיץ לימון טרי

1/2 2 כוסות קמח לעוגות (שטיבל מס' 5, אני עושה עם קמח רגיל וזה בסדר גמור)

2 כפיות אבקת אפייה

1/4 כפית מלח

225 גרם חמאה רכה (להוציא מהמקרר לפחות שעה לפני ההכנה)

2 כוסות סוכר

1 כפית תמצית וניל

5 ביצים מופרדות

2/3 כוס רוויון

קורט מלח

1/2 1 כוסות אגוזי מלך קצוצים גס

לזיגוג

2/3 1 כוסות אבקת סוכר

1/3 כוס מיץ לימון טרי

תבנית מסולסלת (לא בטוחה מה זה אומר) או תבנית סיר פלא בקוטר 26 ס"מ ובגובה 9 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את מיץ הלימון וקליפת הלימון.
  2. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח
  3. בקערת מערבל מקציפים חמאה עד שהיא רכה ואוורירית. מוסיפים את הסוכר והוניל ומקציפים לתערובת אחידה. מוסיפים את החלמונים ומקציפים כמה דקות במהירות בינונית לקציפה תפוחה ואוורירית.
  4. מוסיפים בהדרגה ובמהירות נמוכה חצי מתערובת הקמח ומערבבים. מוסיפים את הרוויון ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבלים קלות לתערובת אחידה (זהירות – לא לערבב יותר מדי אחרת תקבלו לחם לימון ואגוזים). מקפלים פנימה את מיץ הלימון והקליפה.
  5. בקערה אחרת מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצ. יציב וגמיש. מקפלים את הקצף לתוך התערובת ומוסיפים את האגוזים.
  6. אופים כשעה (אצלי זה לוקח בערך 45 דקות, כדאי לבדוק לפני) עד שקיסם יוצא יבש והעוגה קפיצית למגע.
  7. מוציאים את העוגה ומצננים 10 דקות. הופכים על משטח ומכינים את הזיגוג: מחממים את אבקת הסוכר והלימון בסיר על אש קטנה עד שהסוכר נמס (אל תוותרו על הזיגוג בשום פנים ואופן). מברישים (או שופכים, למי שאין סבלנות, כמוני) את הזיגוג על העוגה ומצננים לגמרי.

בתאבון!

About these ads

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s

הרשמה

קבל כל פוסט חדש ישירות לתיבת הדואר הנכנס.